Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal

Tartalomjegyzék

Eljárási tájékoztató a tartózkodási engedély pótlása vagy cseréje esetén

 

Tartózkodási engedély cseréje

Bármely személyes adata megváltozott (pl: vezetékneve házasság vagy válás miatt), illetve egyéb elírás történt az adataiban a tartózkodási engedély okmányon, tartózkodási engedély csere iránti kérelmet kell előterjesztenie.

 

Fontos:

 

Vezetéknév-változás esetében először kérelmeznie kell új útlevelet a megváltozott névvel. Kérjük, a tartózkodási engedély cseréje iránti kérelmet  ezután, az újonnan kiállított útlevéllel nyújtsa be.

 

1.Töltse ki a formanyomtatványt, amelyet IDE kattintva elérhet.

2.Hozza magával a hivatalos dokumentumokat az adatok módosításának alátámasztására (pl.: házassági anyakönyvi kivonat, születési anyakönyvi kivonat), valamint megváltozott adataival kiállított és érvényes útlevelét.

3.A kérelmet személyesen, a szálláshelye szerint illetékes regionális igazgatóságon tudja előterjeszteni.

4.Az eljárási díjat a kérelmezés során a helyszínen tudja kifizetni bankkártyával (20.000 forint)

 

Tartózkodási engedély pótlása

Tartózkodási engedély elvesztése, megrongálódása, megsemmisülése esetén az engedély pótlása iránti kérelmet kell előterjeszteni.

 

Fontos:

 

Ha a tartózkodási engedély okmányt külföldön veszítette el vagy tulajdonították el, akkor az okmány pótlása iránti kérelmét Magyarország külföldön működő konzulátusán kell előterjesztenie (ha az okmányt eltulajdonították, a kérelemhez csatolni szükséges az erről készült rendőrségi jegyzőkönyvet). A kérelem előterjesztéséhez rendelkeznie kell érvényes útlevéllel, amennyiben azt is elvesztette, akkor először az útlevelét kell pótolnia. Ezután jelentheti be a tartózkodási engedély elvesztésének tényét-

Töltse ki a formanyomtatványt, amelyet IDE kattintva elérhet.

1.A kérelmet személyesen a szálláshelye szerint illetékes regionális igazgatóságon tudja előterjeszteni.

2.Az eljárási díjat a kérelmezés során a helyszínen tudja kifizetni bankkártyával (20.000 forint)

Utoljára frissítve:

Belügyi alapok
 • Belügyi alapok

   

  Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság által az Európai Unió Belügyi Alapok társfinanszírozásával megvalósított projektekről bővebben itt olvashat.

   

  logo mmia pici

   

   

Hirdetmények

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság a 2005. november 1-jét követően indult eljárásokban hatósági döntéseit a jogszabályban meghatározott esetekben hirdetményi úton honlapján is közzéteszi. Amennyiben a lenti keresőbe beírt adatokkal nincs találat, kérem, kattintson a HIRDETMENY linkre és ismételje meg a keresést a megjelenő felületen.

HIRDETMENY

OIF logó nagyonnagyonkicsi

 

 

ORSZÁGOS IDEGENRENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG

OK