Logo

Nyomtatás
Tartalomjegyzék

Tájékoztatás a Hivatalt érintő változásokról

BMH logó - honlap

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. január 1-től a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal hatáskörébe rendelt állampolgársággal, anyakönyvezéssel és névváltoztatással kapcsolatos feladatok és hatáskörök a Miniszterelnökséghez, illetve Budapest Főváros Kormányhivatalához kerülnek. Ettől az időponttól a Hivatal neve Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal lesz.

 

Az állampolgársági ügyek, valamint a névváltoztatási eljárások lefolytatására, továbbá a nem- és utónév változtatási kérelmek ügyében anyakönyvi szervként történő eljárásra 2017. január 1-től Budapest Főváros Kormányhivatala Állampolgársági és Anyakönyvi Főosztálya lesz jogosult.

Budapest Főváros Kormányhivatala Állampolgársági és Anyakönyvi Főosztályának elérhetőségei:

Titkársági telefonszám: +36-1-550-1221

Postai cím: 1364 Budapest, Pf. 234.

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Anyakönyvi ügyekben központi irányító szervként, valamint a Magyar Tudományos Akadémia utónév jegyzékében nem szereplő utónevek anyakönyvezhetőségére irányuló kérelmek ügyében anyakönyvi szervként 2017. január 1-től a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkársága jár el.

A Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárságának elérhetőségei:

Postai cím: 1357 Budapest, Pf. 6.

Központi telefonszám: +36-1-795-5000

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A folyamatban lévő ügyek illetékesség szerint a fent említett hivatalokhoz kerülnek át.

 

Megértésüket és együttműködésüket ezúton is köszönjük.

 

2016.12.29.

Utoljára frissítve:
Vissza a tetejére

2013 Bevándorlási Hivatal, by Chronos Systems