Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal

A Hivatal képviselete a Fővárosi Bíróság előtt folyó eljárásokban

Önnek lehetősége van arra, hogy a határozat ellen a Fővárosi Bírósághoz forduljon, azzal az indokkal, hogy az eljáró szerv valamilyen jogszabályt megsértetett vagy rosszul értelmezett kérelmének elbírálása közben. Ezt a szándékát (felülvizsgálati kérelmét) a határozat kihirdetése után 15 napon belül ki kell nyilvánítania és ezt írásban a kihirdető hatóság felé jeleznie. Ügyében Magyarország Fővárosi Bírósága fog eljárni, amely újból megvizsgálja az Ön kérelmét - személyesen meghallgatja Önt -, és amennyiben úgy találja, hogy a menekültügyi szerv nem a jogszabályoknak megfelelően járt el, akkor elismeri Önt menekültként vagy oltalmazottként, illetve  új eljárás lefolytatását rendeli el.

Belügyi alapok
 • Belügyi alapok

   

  Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság által az Európai Unió Belügyi Alapok társfinanszírozásával megvalósított projektekről bővebben itt olvashat.

   

  logo mmia pici

   

   

Hirdetmények

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság a 2005. november 1-jét követően indult eljárásokban hatósági döntéseit a jogszabályban meghatározott esetekben hirdetményi úton honlapján is közzéteszi. Amennyiben a lenti keresőbe beírt adatokkal nincs találat, kérem, kattintson a HIRDETMENY linkre és ismételje meg a keresést a megjelenő felületen.

HIRDETMENY

OIF logó nagyonnagyonkicsi

 

 

ORSZÁGOS IDEGENRENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG

OK