Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal

Menekültstátusz iránti kérelmet elutasító közigazgatási határozat elleni kereseti kérelmek benyújtása

Mi a teendő a megtagadó döntés kézhezvételét követően?

Amennyiben úgy látja, hogy a kézhez kapott menekültügyi döntés jogszabálysértő, a határozat kihirdetésétől számított 15 napon belül keresettel kérheti a közigazgatási határozat jogszabálysértésre való hivatkozással történő felülvizsgálatát a Fővárosi Bíróságtól. Beadványa formai követelményekhez nem kötött, de kérjük - az adminisztráció megkönnyítése érdekében - , hogy fellebbezését az ügyében eljárt menekültügyi osztálynál terjessze elő. A keresetet - ellenkérelem kíséretében - a menekültügyi hatóság haladéktalanul továbbítja a Fővárosi Bíróság felé.

Belügyi alapok
 • Belügyi alapok

   

  Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság által az Európai Unió Belügyi Alapok társfinanszírozásával megvalósított projektekről bővebben itt olvashat.

   

  logo mmia pici

   

   

Hirdetmények

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság a 2005. november 1-jét követően indult eljárásokban hatósági döntéseit a jogszabályban meghatározott esetekben hirdetményi úton honlapján is közzéteszi. Amennyiben a lenti keresőbe beírt adatokkal nincs találat, kérem, kattintson a HIRDETMENY linkre és ismételje meg a keresést a megjelenő felületen.

HIRDETMENY

OIF logó nagyonnagyonkicsi

 

 

ORSZÁGOS IDEGENRENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG

OK