Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal

Kétnyelvü úti okmányok kiállítása

Ha elismert menekültként vagy oltalmazottként  kétnyelvű úti okmányt igényelne, a következőket kell tennie:

A kitöltött igénylőlaphoz csatoljon 2 db fényképet (színes és fekete-fehér is lehet), 6.000 forintos okmánybélyeget (amennyiben 18 év alatti, vagy 70 év feletti, akkor 1500 forintos okmánybélyeget), melyet a postán vásárolhat meg, illetve amennyiben önállóan nem jogosult eljárni (kiskorú vagy gyámság alatt áll) törvényes képviselője vagy gyámja (közjegyző, a gyámhatóság) útlevél kiállításához hozzájáruló-nyilatkozatát. Fáradjon be a lakhelye szerint illetékes ügyfélszolgálati irodába, ahová vigye magával a fentieken túl a személyazonosító igazolványát, lakcímét igazoló okmányát és menekültként elismerő határozatának egy példányát. Úti okmány iránti kérelmét az eljáró hatóság 22 munkanapon belül bírálja el.

Belügyi alapok
 • Belügyi alapok

   

  Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság által az Európai Unió Belügyi Alapok társfinanszírozásával megvalósított projektekről bővebben itt olvashat.

   

  logo mmia pici

   

   

Hirdetmények

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság a 2005. november 1-jét követően indult eljárásokban hatósági döntéseit a jogszabályban meghatározott esetekben hirdetményi úton honlapján is közzéteszi. Amennyiben a lenti keresőbe beírt adatokkal nincs találat, kérem, kattintson a HIRDETMENY linkre és ismételje meg a keresést a megjelenő felületen.

HIRDETMENY

OIF logó nagyonnagyonkicsi

 

 

ORSZÁGOS IDEGENRENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG

OK